Acasă Online Statele Unite ale Americii Roata de protecție a lui Vajra Vega: Împuternicirea & Retragerea Kalachakra cel Feroce cu Khentrul Rinpoche și Robert A.F. Thurman

Roata de protecție a lui Vajra Vega: Împuternicirea & Retragerea Kalachakra cel Feroce cu Khentrul Rinpoche și Robert A.F. Thurman

Acest eveniment este disponibil atât online, cât și personal.
Această pagină este doar pentru înregistrarea online. Dacă doriți să vă înregistrați la evenimentul în persoană, vă rugăm să vă înscrieți la această adresă.

Învață cea mai puternică practică de protecție spirituală făcută înainte de împuternicirea Kalachakra

protector în Kalachakra. Există multe beneficii pentru a stabili o conexiune cu Vajra Vega. Esența lui Vajravega este că el reprezintă înțelepciunea primordială non-conceptuală care apare atunci când vânturile interne intră în canalul central. Aceasta este metoda prin care este tăiată ignoranța-rădăcina conceptualizării. Este, de asemenea, baza sau recipientul în care apar cele Șase Vajra yoga prețioase. Când stabilim o Roată de protecție cu Vajra Vega, oprim în mod simbolic apariția aparițiilor duale și rămânem în înțelepciunea non-conceptuală. Vajra Vega este considerat Regele Protecției Spirituale, iar cei 60 de însoțitori ai săi sunt incredibil de puternici.

Khentrul Rinpoche nu a fost niciodată de acord să acorde această practică studenților înainte de a o menține la un număr foarte limitat (de studenți). Această practică puternică formează o sferă de protecție vajra care-i include pe Vajra Vega și cei 60 de protectori însoțitori. Se efectuează la începutul unei ceremonii de împuternicire Kalachakra, pentru a asigura spațiul ritualului . Se face, de asemenea, în unele dintre Sadhanele Kalachakra mai extinse. Robert Thurman a cerut VajraVega Jenang și alte practici speciale pe Mandala minții. Din acest motiv, Yeshe Wangmo i-a cerut lui Rinpoche să acorde această roată a practicii de protecție, care este atât de specială și rară. Khentrul Rinpoche a fost de acord să acorde această practică specifică îndeosebi datorită cererii inițiale a lui Robert Thurman pentru Vajra Vega.

Cine e Vajra Vega?

 

Pentru cei care ni se alătură personal, vor exista mai multe activități efectuate numai în persoană. Participanții la retragere vor participa din crearea mandalei de împuternicire și a tormelor însoțitorilor, precum și a unui ritual de  Puja  Regele Ceremoniei Focului Kalachakra, printre alte oferte exclusive.

Este foarte important și special pentru ca să ne conectăm cu acest aspect al Kalachakra în timpul vieții noastre, pentru a beneficia de conexiunea  cu el în starea de bardo după moarte. Deși trebuie să facem tot posibilul pentru a ne crea înclinații karmice de realizare a propriului nostru adevăr sacru în timpul acestei vieți, dacă nu o vom realiza în timpul vieții și vom ajunge după moarte în starea de bardo, atunci am putea să reușim să-l recunoaștem pe Vajra Vega în marea Zeităților mânioase ( ce vor pare) și o să ne eliberăm atunci. Din acest motiv, avem și câteva practici mai mici care ne pot ajuta să ne creștem conexiunea și familiaritatea cu Vajra Vega.

Incluse în retragere, atât participanților online, cât și în persoană
– Binecuvântarea Împuternicirii Jenang Vajra Vega (Kalachakra mânios)
–Transmiterea orală și textul de practică al Odei lui  Vajra Vega
– Transmiterea orală și textul de practică al  Practicii scurte Vajra Vega
–Transmiterea orală și textul de practică al Sadhanei Roții de Protecție a lui Vajra Vega
–Khentrul Rinpoche  va oferi un scurt Comentariu despre Sadhana Roții de Protecție a lui Vajra Vega
–Învățături predate de Robert Thurman
–Predare despre Protectorii Dharmei și importanța ritualurilor lor
–Lecție despre cum să faci torma și ofranda de ceai pentru Protectorii Dharmei
–Mudre specifice legate de Vajra Vega și Roata Protecției și Cele12  Ofrande Kalachakra conform tradiției Jonang
–Sesiunile de instrucțiuni despre cum să efectuați ritualul cu mudre sunt conduse de către Yeshe Wangmo

Incluse doar participanților în persoană
–Regele Puja Ceremonia Focului Jinsek Kalachakra
–Curs cum se face Torma– Suita lui Vajra Vega și Torma lui Vajra Vega
–Construcție mandala de nisip

WHO CINE POATE PARTICIPA
Studenții în persoană trebuie să fi luat deja Împuternicirea (wang) Kalachakra sau plănuiesc să o ia în viitor. Participantul trebuie să creadă deja că Tantra Kalachakra este o practică importantă, pe care dorește să o continue în această viață. Khentrul Rinpoche este generos în a oferi participanților în persoană oportunitatea de a participa la această retragere chiar și doar cu intenția de a o lua în viitor, în loc să insiste asupra inițierii prealabile, așa cum este obiceiul.

Participanții online trebuie să fi luat deja Împuternicirea Wang Kalachakra înainte.

RECHIZITE OPȚIONALE DE ADUS
-Tobița Damaru
-Clopot și Vajra
-Serkyem (Set auriu de ofrandă de ceai)

FORMAT HIBRID
Acest atelier va fi online și în persoană. Transmisiile orale și împuternicirea trebuie să fie primite în timp real (adică nu se înregistrează video, nu pot fi ascultate ulterior). Înregistrările vor fi adăugate pe learn.dzokden.org după retragere. Toți cei înscriși personal sau online vor putea accesa cursul.

DESPRE KHENTRUL RINPOCHE
Shar Khentrul Jamphel Lodrö Rinpoché și-a petrecut primii 20 de ani din viață pășind iacii și cântând mantre pe platourile Tibetului. Inspirat de Bodhisattva, și-a părăsit familia pentru a studia în diferite mănăstiri, sub îndrumarea a peste douăzeci și cinci de maeștri din toate tradițiile budiste tibetane. Datorită abordării sale non-sectariene, el și-a câștigat titlul de Maestru Rimé (nepărtinitor). A fost identificat ca reîncarnarea faimosului Maestru Kalachakra Ngawang Chözin Gyatso. Deși în centrul învățăturilor sale se află recunoașterea faptului că există o mare valoare în diversitatea tuturor tradițiilor spirituale regăsite în această lume, el se concentrează pe tradiția Jonang-Shambhala. Considerată de mulți erudiți occidentali a fi dispărută, el a descoperit că această tradiție deține cele mai avansate învățături Kalachakra (Roata Timpului), ce conține metode profunde de a armoniza mediul nostru extern cu lumea interioară a corpului și a minții noastre.

Din 2014 el a călătorit în peste treizeci de țări, îndrumându-i pe studenți să își realizeze propriul lor adevăr sacru al potențialului nelimitat printr-o prezentare clară, sistematică, pas cu pas, a Căii Kalachakra către iluminare. Învățând oamenii cum să cultive o minte flexibilă și să înlăture părtinirile, Khentrul Rinpoché aspiră să creeze comunități bazate pe compasiune, transformând această lume într-o Eră de Aur a păcii și armoniei globale.

Program în funcție de fusul orar
ROMÂNIA
*Pentru lista completă a programului în persoană, vă rugăm să consultați linkul de înregistrare personal de mai sus

MARȚI 20 August 2024
2:30 AM – Discurs de bun venit- Învățătură despre Kalachakra, Calea Kalachakra și modul în care Vajra Vega și Protectorii se potrivesc cu ea (Robert Thurman & Khentrul Rinpoche)

MIERCURI 21 August 2024
2:30 AM – Învățături despre Vajra Vega, Zeități Protectoare și Forme de protecție pe Calea spirituală 4:30 PM – 7:00 PM – Vajra Vega Initiation (Rinpoche)
11:00 PM – 1:00 AM (noaptea de JOI 22 August 2024) – Introducere în sprijinul filozofic al Mahāyāna pentru Kalachakra și rolul lui Kalachakra în forma de Vajravega (Robert Thurman)
JOI 22 August 2024
2:30 AM – Sesiune de practică și Transmiterea orală a Odei către Vajra Vega și Sadhana scurtă (Khentrul Rinpoche & Yeshe Wangmo)
4:30 PM – 7:00 PM – Oral Transmission and Intro to the Vajra Vega Wheel of Protection Commentary (Khentrul Rinpoche)
11:00 PM – 1:00 AM (noaptea de VINERI 23 August 2024) – Practica Sadhanei Vajra Vega și lecție despre prepararea ofrandelor de Torma și ceai (Robert Thurman și Yeshe Wangmo)

VINERI 23 August 2024
4:30 PM – 7:00 PM – Continuarea Comentariului despre Roata de protecție Vajra Vega (Khentrul Rinpoche)
11:00 PM – 1:00 AM (noaptea de SÂMBĂTĂ 24 August 2024) – Practica Sadhanei Vajra Vega (Robert Thurman și Yeshe Wangmo)

SÂMBĂTĂ 24 August 2024
11:00 PM – 1:00 AM (noaptea de DUMINICĂ 25 August 2024) – Practica Roții de Protecție (Robert Thurman și Yeshe Wangmo)

DUMINICĂ 25 August 2024
2:30 AM – Kalachakra, Pacea și Era de Aur (Rinpoche și Robert Thurman)
4:30 PM – 7:00 PM – Sesiunea finală de practică (Rinpoche/RobertThurman/Yeshe Wangmo)

Ajutor financiar pentru participarea online
Transmiteți un e-mail la [email protected] pentru a solicita ajutor financiar suplimentar. Trebuie să precizați în mod clar motivele financiare pentru care aveți nevoie de bursă și calificările dvs., deoarece aceasta este o practică suplimentară și este foarte neobișnuit, dacă nu nemaiauzit, să fie oferită.

ÎNTREBĂRI?
Trimiteți un email la adresa  [email protected]

Tags:

Data

Aug 19 - 25 2024
Expirat!

Timp

New York, USA Timezone
Toată ziua

Ora locală

  • Zona orară: America/New_York
  • Data: Aug 19 - 25 2024
  • Timp: Toată ziua

Locație

Menla

Vorbitori

  • Khentrul Rinpoche
    Khentrul Rinpoche
    Maestru Jonang Kalachakra

    Khentrul Rinpoché Jamphel Lodrö este fondatorul și directorul spiritual al organizației Dzokden. Este, de asemenea, autorul a numeroase cărți printre care: “Dezvăluirea adevărului vostru sacru” (“Unveiling Your Sacred Truth”), “The Great Middle Way: Clarifying the Jonang View of Other-Emptiness”, “A Happier Life” și “The Hidden Treasure of the Profound Path”.

    Rinpoché și-a petrecut primii 20 de ani din viață pe platourile din Tibet, îngrijind yaci și recitând mantre. Inspirat de bodhisattva, el și-a părăsit familia pentru a studia în diferite mănăstiri sub îndrumarea a peste douăzeci și cinci de maeștri aparținând tuturor tradițiilor budismului tibetan. Datorită abordării sale nepărtinitoare, a primit titlul de maestru Rimé (non-sectarian) și a fost identificat drept reîncarnarea faimosului maestru Kalachakra, Ngawang Chözin Gyatso. El este considerat de asemenea a fi o emanație a marelui Bodhisattva Akashagarbha. Cu toate că la baza învățăturilor lui Rinpoché se află recunoașterea valorii ce decurge din diversitatea tradițiilor spirituale existente în această lume, el se axează asupra tradiției Jonang – Shambhala. Deși mulți experți din vest au considerat că această tradiție este pierdută, Rinpoché a descoperit că ea deține cele mai avansate învățături Kalachakra (roata timpului), conținând metode profunde de armonizare a universului exterior cu lumea interioară a corpului și minții. Începând cu 2014, Rinpoche a călătorit în peste 30 de țări, îndrumându-și discipolii spre realizarea adevărului lor sacru, a potențialului nelimitat, prin prezentarea clară, sistematică și graduală a căii Kalachakra spre iluminare. Învățându-i pe oameni să cultive o minte flexibilă și să înlăture prejudecățile, Khentrul Rinpoché aspiră la crearea unor comunități bazate pe compasiune, care să transforme această lume într-o eră de aur a păcii și armoniei.

  • Robert Thurman
    Robert Thurman
    Președintele Tibet House US

    Aclamat de New York Times drept principalul expert american în budismul tibetan, Robert Thurman este profesor de Studii Budiste Indo-Tibetane la Departamentul de Religie de la Universitatea Columbia. El este președintele Tibet House US, o organizație nonprofit dedicată conservării și promovării civilizației tibetane, și președinte al Institutului American de Studii Budiste, care este dedicat traducerii Tengyur, o parte importantă a canonului tibetan. El predă la Menla și servește ca director spiritual al acesteia. Este primul american care a fost hirotonit călugăr budist tibetan și prieten personal al Sfinției Sale Dalai Lama de aproape 50 de ani. Profesorul Thurman traduce, de asemenea, importante scrieri filozofice tibetane și sanscrite, ține prelegeri și scrie despre budism, în special despre budismul tibetan; despre istoria asiatică, în special istoria instituției monahale în civilizația asiatică; și despre filozofie critică, cu accent pe dialogul dintre științele materiale și interioare ale tradițiilor religioase ale lumii.

Cod QR