fbpx
Home Intrarea pe calea Vajrayana. Ce este tantra și Vajrayana? Cine poate practica?

Intrarea pe calea Vajrayana. Ce este tantra și Vajrayana? Cine poate practica?

Tantra conține o multitudine de practici ce se potrivesc în special zilelor noastre, timpuri în care oamenii sunt angrenați în activități dominate de dorință și distrageri. În budismul tibetan, calea Vajrayana, numită și vehiculul de diamant, se folosește în mod direct de dorință, emoții și toate aspectele stării de veghe și ale somnului. Aceste aspecte sunt abordate ca reprezentând o forță puternică și o tehnică pentru transformarea personală și iluminarea rapidă. Cu toate că tantra conține învățături care includ sexualitatea ca mijloc iscusit pentru transformare, semnificația tantrei și modul de viață tantric sunt lucruri mult mai cuprinzătoare și profunde deoarece orice aspect al vieții noastre poate fi folosit pe această cale. 

Avem ocazia să ne aprofundăm cunoștințele și să înțelegem mai bine cum să trăim o viață în acord cu tantra și cum să depășim limitările pe care le avem pentru a putea experimenta adevărata libertatea și a ne îndrepta către realizarea naturii noastre ultime, natură cunoscută și sub numele de extaz imuabil și formă goală. Aceste învățături vin direct de la un maestru tantric Kalachakra, tantră aparținând categoriei Cea mai înaltă Tantra Yoga din budismul tibetan. Va fi o seară de învățături rareori expuse în public, urmate de o sesiune de întrebări, răspunsuri și discuții.

Acest eveniment este o oportunitate pentru participanți de a întreba în mod deschis și a se angaja în discuții pentru a își clarifica eventualele nelămuriri legate de această cale.

Program
7:30 PM Melbourne, Australia* – locația unde este găzduit evenimentul
4:30 PM Hong Kong, Shanghai, Singapore, Mongolia
11:30 AM București, Romania
10:30 AM Vienna, Austria
9:30 AM London, UK
4:30 AM New York
1:30 AM San Francisco

Participarea fizică la eveniment
Vizitați Tibetan Buddhist Rime Institute lângă Melbourne, Australia.
Mai multe detalii aici

ONLINE
Acest eveniment va fi transmis în direct și pe pagina de Facebook a lui Khentrul Rinpoche.

Link pentru ZOOM
https://us02web.zoom.us/j/82480122568?pwd=Wnd0NEpQTzdNaWZsTnRCMyttcjMrUT09

Parola: tantra
ID Webinar: 824 8012 2568

Date

Apr 03 2021
Expired!

Time

7:25 pm - 9:00 pm

Local Time

  • Timezone: Europe/Berlin
  • Date: Apr 04 2021
  • Time: 4:25 am - 6:00 am
In-Person Registration

Speaker

  • Khentrul Rinpoche
    Khentrul Rinpoche
    Maestru Jonang Kalachakra

    Khentrul Rinpoché Jamphel Lodrö este fondatorul și directorul spiritual al organizației Dzokden. Este, de asemenea, autorul a numeroase cărți printre care: “Dezvăluirea adevărului vostru sacru” (“Unveiling Your Sacred Truth”), “The Great Middle Way: Clarifying the Jonang View of Other-Emptiness”, “A Happier Life” și “The Hidden Treasure of the Profound Path”.

    Rinpoché și-a petrecut primii 20 de ani din viață pe platourile din Tibet, îngrijind yaci și recitând mantre. Inspirat de bodhisattva, el și-a părăsit familia pentru a studia în diferite mănăstiri sub îndrumarea a peste douăzeci și cinci de maeștri aparținând tuturor tradițiilor budismului tibetan. Datorită abordării sale nepărtinitoare, a primit titlul de maestru Rimé (non-sectarian) și a fost identificat drept reîncarnarea faimosului maestru Kalachakra, Ngawang Chözin Gyatso. El este considerat de asemenea a fi o emanație a marelui Bodhisattva Akashagarbha. Cu toate că la baza învățăturilor lui Rinpoché se află recunoașterea valorii ce decurge din diversitatea tradițiilor spirituale existente în această lume, el se axează asupra tradiției Jonang – Shambhala. Deși mulți experți din vest au considerat că această tradiție este pierdută, Rinpoché a descoperit că ea deține cele mai avansate învățături Kalachakra (roata timpului), conținând metode profunde de armonizare a universului exterior cu lumea interioară a corpului și minții. Începând cu 2014, Rinpoche a călătorit în peste 30 de țări, îndrumându-și discipolii spre realizarea adevărului lor sacru, a potențialului nelimitat, prin prezentarea clară, sistematică și graduală a căii Kalachakra spre iluminare. Învățându-i pe oameni să cultive o minte flexibilă și să înlăture prejudecățile, Khentrul Rinpoché aspiră la crearea unor comunități bazate pe compasiune, care să transforme această lume într-o eră de aur a păcii și armoniei.

QR Code