Array
(
    [ip] => 54.205.217.161
    [hostname] => ec2-54-205-217-161.compute-1.amazonaws.com
    [city] => Ashburn
    [region] => Virginia
    [country] => US
    [loc] => 39.0437,-77.4875
    [org] => AS14618 Amazon.com, Inc.
    [postal] => 20147
    [timezone] => America/New_York
    [readme] => https://ipinfo.io/missingauth
)
Opolnomočenje in obred Amitabhe s Khentrulom Rinpočejem - Dzokden
Domov Kanada Spletna stran Opolnomočenje in obred Amitabhe s Khentrulom Rinpočejem

Opolnomočenje in obred Amitabhe s Khentrulom Rinpočejem

Ta dogodek je plačljiv in bo na voljo prek spleta in osebno.

Amitabha je najslavnejši Buda poleg Bude Šakjamunija. Določene kitajske tradicije se osredotočajo samo Amitabho, nanj pa se osredotočajo tudi številni Tibetanci, ker je v Sutri Amitabhe rečeno, da je vzel številne zaobljube, da bi pomagal čutečim bitjem, da bi se zlahka rodila v njegovi čisti deželi Sukhavati, deželi blaženosti.

Čista dežela Amitabhe je ena od slavnih čistih dežel, v katere je najlaže priti, čeprav je morda teže dosegljiva kot čista dežela Bodhisatev Šambhala. S tem opolnomočenjem se lahko povežete z njo in razvijate neomajno vero in predanost Amitabhi. Če se ponovno rodite v njegovi čisti deželi, je pot do Budovstva naravna.

Dva od Lam Khentrula Rinpočeja, vključno z njegovim korenskim Gurujem Lamo Lobsangom Trinlejem, sta veliko poudarjala Amitabho, še posebno za laične praktikante. Čeprav je bil Lama Lobsang Trinle učitelj Kalačakre, je vse svoje življenje prakticiral in obsežno poučeval Amitabho za vse. Navsezadnje je Khentrulu Rinpočeju podelil ne samo svoj klobuk, ampak tudi svoje dragoceno besedilo prakse Amitabhe. Ker je besedilo tako dolgo uporabljal, se je pošteno obrabilo. Lama Lutrin je naročil Khentrulu Rinpočeju, naj to prakso Amitabhe v prihodnosti nauči veliko ljudi.

Doslej je Khentrul Rinpoče dajal poudarek posredovanju svojega navdušenja nad Šambhalo in Zlato dobo, zato ni imel priložnosti, da bi dovolj poudarjal Amitabho. Zdaj pa opaža, da je pravi čas, da začne poudarjati in posredovati ta učenja, da bo izpolnil svojo odgovornost do svojega dragocenega učitelja.
Številni ljudje, ki imajo močno vero in predanost, se ob smrti počutijo umirjene, pogosto pred smrtjo vidijo Amitabho in se čutijo varne in umirjene po tem, ko so se posvetili tej praksi. Neki Lama iz šole Džonang in neka Khandro sta rekla, da je mati Khentrula Rinpočeja odšla v Sukhavati, torej je ta praksa zelo močna. Khentrul Rinpoče je to opolnomočenje in prakso prejel velikokrat od Lame iz šole Njingma, Zhiglija Khenpa Tenzina Zangpoja, in Lame Lobsanga Trinleja. 

Rinpoče bo podelil opolnomočenje in prakso. 

Urnik po časovnih pasovih

Srednja Evropa in Južna Afrika – SOBOTA, 14. september 2024 / 16:00 – 19:00

VPRAŠANJA?
Pošljite sporočilo na [email protected]

Oznake:

Datum

Sep 14 2024
Izteklo se je!

Čas

Toronto, Canada Timezone
10:00 am - 1:00 pm

Lokalni čas

  • Časovni pas: America/Los_Angeles
  • Datum: Sep 14 2024
  • Čas: 10:00 am - 1:00 pm

Lokacija

Manjushri Buddhist Center 

Kategorija

Organizator

Dzokden

Drugi organizatorji

X
Koda QR